Dr. Yücel CANÇELİK - Merkez Müdürü

Dr. Yücel CANÇELİK - Merkez Müdürü

1976 Gaziantep’te doğdu. İlk, Orta, Lise eğitimini Gaziantep’te tamamladı. 2000 yılında Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Fizik Mühendisliği (İngilizce) bölümünden mezun oldu. 2002 yılında Yüksek lisansını ve 2016 yılında Doktorasını da aynı üniversitede tamamladı. Askerliğini 2003-2004 yılları arasında Yalova, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı, Deniz Astsubay M.Y.O Ortak Dersler Bölüm Başkanlığında Fizik öğretim görevlisi olarak yaptı.

Çalışmaları arasında ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış birçok bilimsel makalesi, patenti, kitap yazarlığı, katılmış olduğu ulusal ve uluslararası toplantılarda sunduğu bildirileri, Tübitak Bilim ödülleri bulunmaktadır.

2000 yılından bu yana T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda kadrolu öğretmen olarak, ilk sekiz yıl İngilizce daha sonra Fizik Öğretmeni olarak çalıştı.

Öğretmenlik görevi esnasında gönüllü olarak Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlara TÜBİTAK Bilim Projeleri konusunda Bilim Danışmanlığı ve formatörlüğü, Arge Birimlerinde AB ve Yerel Proje, TKY, Proje Döngü Yönetimi (Project Cycle Management) eğitmenliği yaptı.

Çalıştığı okullarda öğrencileriyle birlikte danışman olarak yürüttüğü Tübitak Bilim projelerinde çeşitli bölge ve ülke dereceleri bulunmaktadır.

Ülkemizin birçok ilinde yürütülen Tübitak 4000’li projelerde, proje yürütme kurulu üyeliği, danışmanlık, eğitmenlik gibi görevlerde yer aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli TÜBİTAK ve sosyal projeleri yazdı ve yürüttü. 2020’de bir yıl boyunca “TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK)-Başta Kız Çocukları Olmak Üzere Gençlerin Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Alanlarına Yönlendirilmesi”  alt komisyonunda Uzman olarak geçici olarak görevlendirildi.

Görev yaptığı çeşitli kurumlarda mülki amirler tarafından birçok Başarı Belgesi, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül ile ödüllendirilmiştir.

Evli ve iki çocuk babasıdır. İleri derecede İngilizce bilmektedir.

             30.10.2023 tarihinden itibaren Şehitkamil Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.